Thursday, June 23, 2011

APA KATA PESERTA TRIP KAMI?

TRIP KEKAWAN KEMBOJA. 
di lobi rumah penginapan di Kampot Kemboja


"Memang menginsafkan. Kami rasa nak ajak adik beradik lain dan sedara mara lain untuk datang, tengok sendiri dan mendapat pengalaman bersama saudara Islam di Kemboja ni, walaupun sebelum ni mak saya agak keberatan untuk datang sini."
Cik Nurul & Ibu, Setapak


"Rasa hiba sewaktu memberi sumbangan kepada pelajar madrasah (kanak-kanak), semuanya mengucapkan Alhamdulillah walaupun sumbangan kecil sangat"
Hj Hamzah, Rawang


bersama krew Majalah3 (TV3) di Madrasah & Asrama
Darul Aitam Kg Kendal Kampot
"Satu perjalanan istimewa dan dapat lihat & experience bersama saudara Islam yg amat dhaif di Kemboja ni. Tidak sama dengan melihat di TV, memang tak sama"
Hj. Azhar, Gombak


"Ia mengubah perspektif saya pasal Muslim di Kemboja. Mereka rupanya amat gigih untuk mengekalkan aqidah Islam walaupun tertekan dan daif. Terasa nak beri termasuk baju yg saya pakai semalam. Cara mereka amat appreciate pemberian kecil kita satu pengalaman amat berharga dan bernilai"
Hj. Amin aka Pak Amin, Batu Caves


"Trip ini telah membuka mata hati saya untuk membantu
saudara Islam di sana. Memang ia menginsafkan"
Sdr Khir Ariffin, Cheras 


TRIP UMRAH BAJET KEKAWAN"Alhamdulillah, memang antara trip umrah terbaik yang pernah saya ikuti. Walaupun pakej ni takda makan, tapi ia tiada masalah langsung, malah lagi bagus sebab tak perlu terkejar-kejar dari masjid ke hotel pasal nak makan. Lagipun banyak kedai makan di sekitar masjid. Terasa macam satu family dengan jemaah lain. Cara makan beramai-ramai dalam talam memang unik dan berbeza. InsyaAllah tahun depan saya nak ikut lagi"
Hj. Saat & keluarga, Batu Pahat (Allahyarham)


"InsyaAllah saya akan syorkan sedara dan kawan lain ikut trip ni. Mula-mula cuak juga sebab naik BIMAN dan nama BAJET, tapi Alhamdulillah semua lancar. Makan sendiri takda masalah InsyaAllah. Value for money. Syabas kepada Hj. Zikri & team"
Khir Ariffin & Keluarga, Cheras


"Alhamdulillah, trip umrah dengan Hj Zikri memang best dan ada kelainannya. Walaupun trip tunda dari Disember ke Mac 2011 (sebab visa), satu perjalanan yang amat istimewa. Terasa jemaah seperti sebuah keluarga rapat. Tazkirah dan pengisian ilmu banyak membantu transformasi dan kesan dalam ibadah ini. Dengan pendekatan santai dan bersahaja, ia amat terkesan, Alhamdulillah"
Wan Rafidah & sahabat, Ulu Selangor.

"Satu kebaikan takda makan ialah tak perlu terkejar balik hotel untuk makan, dan boleh makan ikut bajet dan selera kita. Pendekatan bersahaja dan mudah juga banyak membantu terutama kami yang pertama kali ni. Alhamdulillah, dapat juga jadi tamu Allah dengan harga yang kami mampu"
En. Rustam & keluarga, Terengganu

"Gembira sangat dengan trip Raudhah ni, Alhamdulillah. Banyak ilmu yang diperolehi yang amat berharga. terima kasih banyak-banyak. Trip yang mesra alam & amat memuaskan. Sangat berbaloi la. InsyaAllah, ada rezeki boleh join lagi. Hj contact kami tau kalau ada next trip umrah next year. Syukur ke hadrat Allah trip ini dapat direalisasikan dan bebanyak terima kasih kepada Hj. Zikri. We really enjoy the trip. "
Hjh Sujinah, Muar Johor